مقاله پیش رو در خصوص معرفی صندوق سرمایه گذاری یکم آرمان آتی بوده و عملکرد این صندوق طبق صورت های مالی منتشر شده در سایت کدال به صورت اجمالی بررسی خواهد شد.

صندوق جسورانه یکم آرمان آتی در تاریخ 04/10/1395 در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید. پذیره نویسی در تاریخ 06/10/1395 و ثبت صندوق در سازمان بورس در 28/10/1395 با نماد آتی1 به انجام رسید.

موسسین این صندوق عبارت اند از: شرکت مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی، شرکت مدیریت سرمایه ارزش آفرین کوروش، شرکت سرمایه گذاران فناوری تک وستا، شرکت مدیریت پندار فناور ایده گستر و آقای علی اسلامی بیدگلی. همچنین مدیر صندوق شرکت مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی می باشد.

در حال حاضر طبق آخرین گزارشی که این صندوق از عملکرد خود در سال 1402 ارائه کرده است وضعیت پرتفوی صندوق به شکل زیر می باشد:

نمودار 1) پرتفوی سرمایه گذاری صندوق

معرفی شرکت های سرمایه پذیر

1. شهریاران تجارت الکترونیک ایرانیان (چه گوارا)

بیشترین فعالیت این شرکت در زمینه پخش انواع آب معدنی با برندهای مختلف می باشد. صندوق آرمان آتی در سال 1397 طی قراردادی حدود 54 درصد از سهام این شرکت را خریداری کرده و تاکنون به عنوان سهامدار این شرکت باقی مانده است. در حال حاضر شرکت چه گوارا حدود 22 درصد از پرتفوی سرمایه گذاری صندوق آرمان آتی را به خود اختصاص داده است.

2. شرکت توسعه پایدار جهان هوشمند (سهامیاب)

این شرکت که تحت برند سهامیاب مشغول به فعالیت است، پلتفرمی آنلاین در زمینه بازار سرمایه می باشد. این پلتفرم در واقع یک شبکه اجتماعی برای فعالین بازار سرمایه بوده و همچنین در خصوص سهام شرکت های بورسی اطلاع رسانی ها می نماید. صندوق جسورانه آرمان آتی در اواخر سال 1396 در این شرکت سرمایه گذاری نمود که در حال حاضر این صندوق مالک 8 درصد از سهام سهامیاب می باشد.

3. پایشگران نوین سلامت و درمان (پزشک خوب)

پزشک خوب یک پلتفرم آنلاین در حوزه سلامت می باشد که خدماتی از قبیل رزرو آنلاین نوبت روان پزشک ارائه می دهد. در سال 1396 حدود 11 درصد از سهام این شرکت توسط صندوق آرمان آتی خریداری شده و این شرکت سهم حدود 3 درصدی در پرتفوی صندوق آرمان آتی دارد.

4. پایشگران سلامت هزاره سوم (آزمایش آنلاین)

پلتفرم آزمایش آنلاین همانطور که از اسمش پیداست یک پلتفرم آنلاین در حوزه سلامت می باشد و کاربران از طریق این پلتفرم می توانند برای انجام خدمات آزمایش در محل خود نوبت آنلاین دریافت نمایند. این شرکت در سال 1397 توانست جذب سرمایه ای از صندوق آرمان آتی انجام داده و در مقابل آن حدود 21 درصد از سهام شرکت به این صندوق واگذار شد. در حال حاضر سهم آزمایش آنلاین در پرتفوی این صندوق حدود 9 درصد می باشد.

5. ایده پردازان نوین نوبار

نوبار هم یک پلتفرم آنلاین در حوزه حمل و نقل می باشد که خدمات اسباب کشی و حمل بار ارائه می دهد. صندوق آرمان آتی در سال 1398 حدود 13 درصد از سهام این شرکت را خریداری نمود و این شرکت در حال حاضر حدود 46 درصد از پرتفوی سرمایه گذاری صندوق آرمان آتی را به خود اختصاص داده است.

6. توسعه تجارت الکترونیک ژیوار (بدوپت)

بدوپت یک پت شاپ آنلاین می باشد که در سال 1397 حدود 33 درصد از سهام این شرکت توسط صندوق آرمان آتی خریداری شد. این صندوق در سال 1400 سهام خود را در این شرکت فروخت و به این ترتیب بدوپت در سال 1400 از پرتفوی صندوق خارج شد.

7. آینده رباتیک سبز آرسام (فیجیتال)

از دیگر سرمایه گذاری های صندوق، طرح فیجیتال می باشد که به صورت تامین مالی جمعی بر بستر یکتا ققنوس پارس در سال 1400 انجام شد. فیجیتال یک محصول آموزشی-سرگرمی است که کودکان به وسیله آن و به همراه یک گوشی موبایل می‌توانند هم بازی کنند و هم آموزش ببینند.

طبق برنامه زمان بندی که در یکتا ققنوس برای اتمام این طرح ارائه شده است، صندوق آرمان آتی در سال 1401 از این طرح با سود 40 درصدی خارج شد.

وضعیت درآمدها و سرمایه گذاری ها

طبق صورت های مالی منتهی به اسفند 1402، صندوق آرمان آتی حدود 4,486 میلیون ریال درآمد داشته است که مربوط به سود سپرده بانکی صندوق می باشد. در واقع درآمدهای صندوق در سال 1402 تنها از سپرده های بدون ریسک بوده و به دلیل عدم خروج از طرح های سرمایه گذاری شده، درآمدی از بخش سرمایه گذاری های جسورانه نداشته است.

همچنین طبق صورت های مالی ارائه شده توسط صندوق، در حال حاضر مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در حدود 91,182 میلیون ریال می باشد که از این میزان 74,782 میلیون ریال مربوط به سرمایه گذاری های جسورانه بوده و مابقی آن مربوط به سرمایه گذاری های بدون ریسک از جمله سپرده های بانکی می باشد.

بنابراین وضعیت سرمایه گذاری صندوق آرمان آتی به تفکیک میزان ریسک به صورت نمودار زیر می باشد:

نمودار 2) درصد سرمایه گذاری های صندوق به تفکیک میزان ریسک

سخن آخر

در این مقاله به معرفی صندوق سرمایه گذاری جسورانه یکم آرمان آتی پرداختیم و مروری بر عملکرد این صندوق در سال 1402 داشتیم. همان طور که دیدیم بیش از 80 درصد از سرمایه گذاری های این صندوق مربوط به سرمایه گذاری های جسورانه بوده همان طور که انتظار می رفت این صندوق نیز سرمایه گذاری های با ریسک بالا را در پیش گرفته است. همچنین با نگاهی به پرتفوی صندوق و نیز سرمایه گذاری های قبلی آن می توان دید که تمرکز این صندوق بیشتر بر حوزه کسب و کار های آنلاین می باشد که با توجه به آینده این نوع کسب و کارها به نظر می رسد که این صندوق رویکرد مناسبی را برای سرمایه گذاری های خود در پیش گرفته است.

با توجه به این که سهم بالایی از سرمایه گذاری های این صندوق از نوع جسورانه و در حوزه کسب و کارهای آنلاین می باشد، با بهبود چشم انداز کلان اقتصادی و تقویت زیرساخت های اینترنتی در کشور می توان انتظار داشت که ارزش دارایی های صندوق افزایش مناسبی داشته باشد.

از موارد دیگری که در بررسی عملکرد این صندوق به چشم می خورد، سرمایه گذاری مدیران صندوق در سکوی تامین مالی جمعی می باشد. با توجه به این که این سکوها یکی از ابزارهای نوین تامین مالی بوده و به دلیل نظارت سازمان بورس شفافیت و امنیت سرمایه گذاری را بالا می برند، مدیران صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری و حتی سرمایه گذاران حقیقی نیز می توانند این رویکرد را در پیش گرفته و بخشی از سرمایه خود را به این نوع از سرمایه گذاری ها اختصاص دهند.