بعد از جذب سرمایه از یک شرکت خصوصی چه اتفاقی می افتد؟
در مقاله قبلی با عنوان "چگونه از سرمایه گذاران خطر پذیر تامین مالی کنیم؟" توضیح دادیم که شما به عنوان صاحب یک ایده و کسب و کار چه کارهایی را باید برای جذب سرمایه از سرمایه گذاران انجام دهید. در این مقاله قصد داریم سری به دنیای پس از جذب سرمایه زده و اتفاقات و چالش های آن را مورد بررسی قرار دهیم.
جذب سرمایه از یک سرمایه گذار خصوصی می تواند راهی عالی برای رشد کسب و کار شما باشد. فقط باید مطمئن باشید که برای اتفاقات بعدی آماده هستید!
شما به عنوان صاحب ایده و کسب و کار، ماهها و سال ها را صرف جمعآوری یک طرح کسبوکار عالی، پیدا کردن همبنیانگذار مناسب و ساختن محصول خود کردهاید. اکنون بعد از تمام جستجوها و تلاشهایتان، بالاخره یک شرکت خصوصی موافقت می کند که در شرکت شما سرمایهگذاری کند.
حالا که به این مرحله رسیده اید، در ادامه چه کارهایی باید انجام داد؟
اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک تفاهم نامه سرمایه گذاری (Term Sheet) با شرکت سرمایه گذار امضا کنید. این سند به تشریح شرایط سرمایهگذاری، از جمله میزان سرمایهگذاری، نوع حقوق صاحبان سهام، و هر جزئیات مهم دیگر اشاره میکند.
پس از این که تفاهم نامه امضا شد، فرآیند بررسی دقیق (Due Diligence) شروع می شود. شرکت سرمایه گذار می خواهد تمام امور مالی، قراردادها و سایر اسناد مهم شرکت شما را بررسی نماید تا مطمئن شود که همه چیز مرتب است. این فرآیند ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد، بنابراین مهم است که همه چیز را آماده و سازماندهی کنید.
هنگامی که فرآیند بررسی دقیق کامل شد و سرمایه گذار از بررسی های انجام شده رضایت داشت، زمان نهایی کردن توافق فرا می رسد. در این مرحله قرارداد سرمایه گذاری بین شما و شرکت سرمایه گذار منعقد شده و پول به حساب شرکت واریز می شود. البته نوع واریز پول ممکن است بسته به استراتژی سرمایه گذار، متفاوت باشد. ممکن است سرمایه گذار برخی شاخص های کلیدی عملکرد تعیین کرده و پس از انجام هر کدام، بخشی از مبلغ مورد توافق را واریز نماید.
اکنون که قرارداد منعقد شده است، وقت آن است که با سرمایه گذار جدید خود همکاری کنید. شرکت سرمایه گذار احتمالاً مایل است در تصمیم گیری های مهم در مورد شرکت شما مشارکت داشته باشد، بنابراین مهم است که آن ها را در جریان همه امور قرار دهید. همچنین ممکن است سرمایه گذار بخواهد شخصی را در هیئت مدیره شما قرار دهد یا جلسات منظمی برای بحث در مورد نحوه عملکرد شرکت داشته باشد.
نقش شرکت سرمایه گذار:
هنگامی که یک شرکت از یک شرکت خصوصی (PE) سرمایه جذب می کند، شرکت PE سهامدار قابل توجهی در شرکت می شود. شرایط قرارداد سرمایه گذاری، ماهیت دقیق رابطه بین شرکت سرمایه گذار و شرکت سرمایه پذیر را مشخص می کند، اما به طور کلی، شرکت سرمایه گذار در هیئت مدیره شرکت حضور داشته و در تعیین استراتژی و عملیات شرکت نقش بسزایی خواهد داشت.
نقش شرکت سرمایه گذار کمک به رشد شرکت و ایجاد ارزش است. شرکت سرمایه گذار این کار را با ارائه سرمایه، تخصص و منابع انجام می دهد. همچنین شرکت سرمایه گذار دسترسی به شبکه همکاران و منابع خود را فراهم می کند که می تواند در رشد شرکت مفید باشد.
هدف شرکت سرمایه گذار کسب درآمد و سود است و این کار را با سرمایه گذاری در شرکت ها و سپس فروش آن ها انجام می دهد. سرمایه گذار برای به حداکثر رساندن شانس خود برای کسب سود، معمولاً سعی میکند شرکتهایی را بخرد که قیمت کمتری نسبت به ارزش ذاتی خود داشته و پتانسیل رشد خوبی دارند.
همچنین شرکت سرمایه گذار به شرکت کمک می کند تا هزینه ها را کاهش دهد، عملیات را بهبود بخشد و تغییرات دیگری را ایجاد کند که ارزش شرکت را افزایش می دهد. هنگامی که شرکت بهبود یافت، سرمایه گذار معمولاً آن را به شرکت دیگر و یا به عموم مردم از طریق عرضه اولیه عمومی (IPO) میفروشد.
دیدگاه خود را بنویسید